Derfor skal du have en markise til din campingvogn

Derfor skal du have en markise til din campingvogn

En markise eller et solsejl er en god måde at få skygge og læ for sol og regn foran campingvognen på. Det er ikke altid man har lyst til at sætte det store fortelt op, og når det regner, så er det rart at have andre muligheder – som fx en markise. En markise er et nemt og billigt alternativ til et fortelt.

Forskellige slags markiser

Der findes groft sagt tre forskellige slags markiser til campingvogne og autocampere:

  • Posemarkise – en posemarkise er en af de mest populære markisetyper. Den kan sidde oppe i skinnen mens man kører, og så ruller man den bare ud, når man er fremme. Det tager ganske få minutter og så har man god beskyttelse mod regnen. En posemarkise vejer typisk ikke mere end 5-7 kg, og er derfor markant lettere end et fortelt. Posemarkiser fås i flere forskellige størrelser. Hvis man ønsker det, kan man tilkøbe sidestykker.
  • Faste markiser – en fast markise er, som navnet antyder, en markise som er fast monteret på campingvognen eller autocamperen. Man kan også få sidestykker til faste markiser. Faste markiser kan både monteres på taget eller på campingvognens sider. En fast markise er markant tungere end en posemarkise og vejer typisk 30-40 kg.
  • Solsejl – et solsejl, eller en shadow som de også kaldes, er en lille og meget let markise. Selvom solsejl er forholdsvis små, så beskytter de godt mod både regn og sol. Et solsejl vejer ikke mere end et par kilo og fylder stort set ingenting når det er pakket sammen.

Pris på markiser

En fast markise er klart den dyreste løsning af de tre typer markiser. Den billigste er solsejlet – disse koster typisk ikke mere end 1.000 kr.

Uanset hvilken løsning du vælger, så husk at vælge et kvalitetsmærke, som fx Thule.  Du kan desuden også få en masse Thule markise tilbehør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *