Gode råd og ideer til dansk hundetegn

Gode råd og ideer til dansk hundetegn

Ifølge lovgivningen er det obligatorisk at alle hunde skal bære dansk hundetegn fra de er 4 måneder gamle. Hvis man ikke efterlever dette krav, kan man risikere at få en bøde. Det er vigtigt at man sørger for at have alle relevante oplysninger på tegnet, dvs. at ejerens navn og adresse skal stå på det. Det er ikke lovpligtigt at tilføje ens telefonnummer, hvilket skyldes at loven har en del år på bagen. Da den blev vedtaget, var det ikke almindeligt at alle havde en mobiltelefon. Det kan dog anbefales også at skrive et telefonnummer på hundetegnet, da det gør det nemmere at komme i kontakt med ejeren, hvis man finder en bortløben hund.

Udnyt pladsen på hundetegnet optimalt

Det kan være at man bor på en gade eller vej med et meget langt navn. Det betyder at der ikke umiddelbart er plads til det på et dansk hundetegn. Løsningen kan her være at dele vejnavnet op på to linjer. Man kan også vælge at lave forkortelser. F.eks. kan Søndre Ringgade forkortes til Sdr. Ringgade. Det er en fordel at have så korte navne som muligt, da graveringen så bliver større og tydeligere. Det er især folk med små hunde, som oplever pladsmangel. En lille hund kan nemlig ikke bære et lige så stort dansk hundetegn som en stor hund. Derfor skal man overveje grundigt, hvilke informationer man vil have med, og hvordan man skriver dem. I bund og grund handler det om, at man kan få ens bedste ven hjem igen, hvis uheldet skulle være ude.

Mange forskellige materialer og former at vælge imellem

Hvis man ikke har de store pladsproblemer, så kan man tilføje mere end ét telefonnummer på hundetegnet. Der er nemlig ingen grænser for, hvor mange kontakter, der kan være. Man kan argumentere for, at jo flere kontaktoplysninger man har på et dansk hundetegn, desto større chance er der for at folk nemt og hurtigt kan komme i kontakt med én, hvis de finder ens hund. Man kan få hundetegn i mange forskellige materialer. Hvis man vil have en god og holdbar løsning, så skal man altid vælge at få informationerne graveret i tegnet. Nogle af de mest populære materialer er messing og nysølv. Man kan vælge mellem mange forskellige former og størrelser, som f.eks. de klassiske runde og firkantede. Men man kan også få sjovere hundetegn, som f.eks. dem, der er formet som et kødben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *