Skov og natur i egen have

Skov og natur i egen have

Der er mange måder man kan få følelsen af skov og natur ind i sin egen have. Det handler om at sætte stemningen og plante de helt rigtige ting, for at vække naturfølelsen. Der findes jo forskellige stiler, også når der kommer til have, og det kan du læse mere om her. 

Find din havestil

Der findes mange forskelige stiler man kan have i sin have, og lige nu er trenden sådan, at man kan gøre lige som man har lyst. Dette med personlig stil er noget vi ser en tendens til på mange områder, og nu har det som sådan også spredt sig til haven.

At have en hyggelig have, handler om at have et sted der du rent faktisk trives og har lyst til at være. Det handler om at skabe stemning, og for at skabe den helt rigtige stemning, skal man vælge de rigtige planter og træer til sin have. Uanset hvor stor eller lille din have er, kan du finde elementer der minder og skov og natur, for at have en smuk og naturlig have. Der er langt fra en striglet plæne til et rustikt skovudtryk, men det ene er lige så godt som det andet.

Stemning handler om farver og teksturer. Når du planlægger din have, inden du køber ind, kan du gå en tur i skoven og tænke over, hvad det er der gør skov til skov. Hvad er det der skiller skoven fra en traditionel have? Når du har fundet ud af det, kan du se om du kan finde elementerne til din have. Måske er det sådan, at du til og med kan anlegge en lille bek? Der findes mange muligheder, og der er kun fantasien der sætter grænser.

Skoven ind i din have

For at få en følelse af skov ind i din have, også hvis din have ikke ligger sådan til, at man kan se ind i skoven eller har et stort skovområde at lege sig med, skal man lege med planter og teksturer. Hvad er det der gør skov til skov? Det første man tænker på, er selvfølgelig træer. Derfor kan det være en god ide at plante træer, som man finder i skoven, for at lave skovfølelse i haven.

Det andet man tænker på, er underlaget. Gode græsfrø er et vilkår, for at lave en grøn og smuk skovbund i sin have. Når man har groet græsset med lidt tålmodighed, så kan man finde sten, der vil passe i ens have, hvor der kan gro mos og måske også små svampe, for at skabe den rigtig gode skovfølelse.

Smør dig med tålmodighed

Det er desværre ikke sådan at man bare kan beslutte sig for at lave sin egen lille skov i haven, og så har man den klar dagen efter. Ting i naturen tager tid, og det ved du som er skovinteresseret. Det tager tid at gro et godt, grønt græs og plante de bregner og skovplanter, som giver skovfølelse i din have.

havehandel.dk, kan du finde alt du har brug for til din have, så du kan købe ind til dit projekt og pleje det, mens det er undervejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *